Beter bloggen, ja maar hoe? Laten we eerlijk zijn: het komt niemand aanwaaien, je moet jezelf blijven uitdagen. Maar er zijn van die momenten waarop je gewoon even geen fut hebt. Dan is het goed om te bedenken dat je er in slechts 3 stappen weer helemaal bovenop zit. Dit zijn de stappen: 1) investeren, 2) leren en 3) feedback.

 

Beter bloggen, stap 1: investeren

Bloggen levert altijd winst op. Maar let op: als het vuur dooft, keldert ook de interesse voor je blog. Wie een betere blogger wil worden, moet tijd en geld vrij maken (tijd = geld trouwens) … tenminste als je daadwerkelijk je doel (bijvoorbeeld verbetering/vergroting van je vindbaarheid, reputatie, opdrachten, verkopen) wilt bereiken. ‘Druk, druk, druk’ is een van de grootste obstakels. Het werk komt nooit af, dus kom je ook nooit aan iets anders toe. Beter leren bloggen betekent werken aan (de toekomst van) je bedrijf. Neem de tijd om te ontdekken, te leren. Investeer in jezelf, zoek een collega of een coach/mentor die jou waardevolle feedback geeft waarmee jij weer een stap vooruit kunt maken. Geld investeren betekent overigens niet altijd dat je een bak met geld nodig hebt. Aan de andere kant zou het zonde zijn als je te weinig investeert en hierdoor je doelen niet bereikt. Denk er goed over na en kijk wat mogelijk is, maar investeren is onlosmakelijk verbonden aan het ondernemerschap.

Beter bloggen, stap 2: een open en lerende houding

Een open, lerende houding betekent jezelf kwetsbaar durven opstellen. Durf van gangbare paden af te wijken en sta open voor nieuwe methoden. Sta jezelf toe fouten te mogen maken, sterker nog: wees er blij mee. Daar leer je het meest van. Je leert hoe het niet moet of je leert dat je misschien heel dichtbij was.

It’s all a mistake … until it works.
(Seth Godin)

Als je echt vooruitgang wilt boeken, sta je open om te leren op welke manier dan ook. Een positieve mindset helpt daarbij. Kijk eens naar je successen tot nu toe en welke ‘missers’ daaraan vooraf zijn gegaan. Vertrouw op een goed eindresultaat wat je ook doet. Ho! Voordat je denkt dat ik op een roze wolk zit: nee, natuurlijk lukt dit niet altijd. Ik vind het zelf ook vaak lastig. Totdat ik het advies kreeg om kleine en grote successen bij te gaan houden. En dat doe ik dus, elke week zet ik ze in mijn smartphone. Als ik dan eens vastloop, neem ik ze door. En geloof het of niet, maar het geeft mijn mindset een behoorlijk positieve boost.

Stap 3: feedback

Feedback geeft inzicht. Met dat inzicht kun je de sterke kanten verder uitbreiden en aan de slag gaan met de aandachtspunten. Zorgvuldig gegeven, constructieve feedback (zoals ik die het liefste krijg én geef) is erop gericht het goede te versterken en het mindere te minimaliseren of zelfs te elimineren. Constructieve feedback op de juiste manier én met de juiste intenties gegeven, zorgt ervoor dat je je veilig voelt. Veilig genoeg om te experimenteren, te ontdekken wat werkt en wat niet. Hierdoor leer je. En kijk: je verbetert, vernieuwt en realiseert je gestelde doelen. Wat zeg ik? Je overstijgt jezelf! Vaak zie je dat de meeste beperkingen door jezelf zijn bedacht of door anderen zijn aangepraat.

Beter bloggen: blogfeedback van Trigger Tekst

Wil jij ook beter bloggen en jezelf overstijgen? Vraag dan onze blogfeedback aan. Via de strippenkaart kun je 10 blogs ter feedback aan ons voorleggen. Omdat we niet allemaal wekelijks – en sommigen zelfs dagelijks – bloggen, is de strippenkaart 18 maanden (anderhalf jaar dus) geldig. Vraag de strippenkaart direct aan via onze webshop of bel/mail ons als je nog vragen hebt. Hoe dan ook, nemen we altijd contact met je op. Gewoon even kennis te maken. Wie ben je, wat doe je, voor wie en welke doelen wil je met bloggen bereiken. Zodra we je blog hebben ontvangen, beoordelen we deze aan de hand van deze criteria en krijg je uitgebreid (schriftelijke) feedback, advies en tips ter versterking of verbetering. En natuurlijk staan we voor je klaar, gewoon even bellen als je vragen hebt!

Wat kost een strippenkaart?

Een strippenkaart voor 10 blogs kost € 495,00 exclusief BTW (er is ook een strippenkaart voor 5 blogs). Voor nog geen € 50,00 per blog heb je waardevolle feedback waarmee jij je blogs naar een hoger niveau tilt. Je blogs lezen lekker en zetten aan tot actie. Bestel de strippenkaart snel en veilig via onze webshop.

 

 

Inspiratiebronnen: Peter van Lier, Ben Elsinga