Bloggen en geen idee meer hebben waarover? Dat je het gewoon even niet meer weet? Voor je gevoel heb je over alle mogelijke (en relevante) onderwerpen al geblogd. Je staart wat naar je laptop, maar er wil gewoon niks komen. Voor iedereen die weleens even zonder inspiratie zit: 7 eenvoudige tips die je keer op keer kunt inzetten! 

 

Inspiratietip 1 motiveer jezelf

Vraag jezelf af waarom je blogt. Als je ondernemer of zzp’er bent, dan weet je uit ervaring dat bloggen zó veel oplevert. Bovendien is het ook nog eens aangetoond. Bloggen levert je 55% meer websitebezoekers op en zelfs 70% meer leads (bron: Hubspot). Een blog leidt vaak naar een offerteaanvraag, een abonnement op een mailing of nieuwsbrief en dat leidt weer tot … juist: business. Als ik het even kwijt ben, denk ik aan wat mijn succesvolste blogs me hebben opgeleverd: opdrachten, samenwerkingen, nieuwe klanten, aanmeldingen voor brainstormsessies, enz. Als je jezelf aan deze successen herinnert, verdwijnt je onzekerheid en ben je weer lekker gemotiveerd om te bloggen. En dat is iets dat we allemaal nodig hebben, want niet meer bloggen of op de automatische piloot is geen optie! Meer motivatietips? Lees dan ons andere blog over bloggen volhouden.

 

 

Tip 2: blog over de vragen of problemen van je klanten

Loop eens door je inbox. Er zitten vast e-mails tussen met vragen van (mogelijke) klanten die je kunt ombuigen naar een interessant blog. Denk niet dat het niet interessant is. Voor jou is het waarschijnlijk ‘gesneden koek’ maar voor je lezers …

Tip 3: vraag het

Social media is een geweldig platform, dus maak er gebruik van! Vraag je volgers, fans, klanten, abonnees waarover zij meer zouden willen weten. Het mooie is dat je onderwerpen naadloos aansluiten bij je doelgroep of klant. Bovendien word je telkens uitgedaagd, want je weet vooraf niet over welk onderwerp je binnenkort zal bloggen. Dat houdt je lekker scherp!

Tip 4: bestudeer je analytics

Kijk waar je bezoekers van je website of blog naar hebben gezocht. Je vindt er misschien een nieuw onderwerp. Aarzel niet om een bestaand blog te updaten en het opnieuw te publiceren. Zoek in dat geval naar blogs die goed presteren in Google, tot je evergreen content behoren of waarvan het onderwerp (weer) actueel is.

Tip 5: webinar of Facebook live

Webinars en Facebook live sessies zijn enorm populair. Profiteer en organiseer een vraag- en antwoord webinar of sessie. Het levert je content, inspiratie en (meer) inzicht in je doelgroep op.

Tip 6: blogcoaching

Merk je dat je motivatie weg is of blog je op de automatische piloot? Vraag dan onze korte, intensieve blogcoaching aan of ga voor de blogfeedback . Marielle heeft er écht veel aan gehad, lees haar ervaring maar eens! Wil je het bloggen liever helemaal uit handen geven? Kies dan voor onze blogservice.

Tip 7: lijst met 30 onderwerpen

We hebben lijst gemaakt met 30 mogelijke onderwerpen om over te bloggen. Gewoon even aanvragen. Je ontvangt ‘m dan in je mail. No strings attached, er is geen aanmelding voor een nieuwsbrief of iets dergelijks vereist.