Boeken voor ondernemers (3 ontspannende tips)

boeken voor ondernemers - tips van trigger tekst

Zomer, heerlijk! Een strakblauwe lucht, een verkoelend briesje, naar het strand, chillen in je tuin … Waar dan ook, de zomer is hét moment om je te ontdoen van alle stress. Tijd voor ontspanning en misschien wat reflectie. Ontdek de 3 verrassende, maar must read boeken voor deze zomer. Ze helpen je ontspannen en dragen bij tot je ontwikkeling. Wist je dat je door het lezen van boeken ook betere teksten schrijft? Een heldere, ontspannen geest maakt dat schrijven een stuk gemakkelijker gaat. Probeer het maar eens. 

Boeken voor ondernemers: lekker lachen om jezelf

Welk type zzp’er ben jij? Doe je een dutje tussen de middag? Ben je altijd je bonnetjes kwijt of juist heel punctueel en precies om vijf uur klaar. Misschien werk je ieder weekend en iedere vakantie door. Of ben je een zzp’er met kinderen die meer kleurplaten dan facturen uit de printer laat rollen? In Uurtje factuurtje kunnen alle zzp’ers zich herkennen. Een luchtig en positief gestemd boek voor wie zelfstandige is of dat wil worden. Naast de omschrijving van de verschillende types zijn er ook vele columns te vinden over waarom iedere goede zzp’er een kat heeft, waarom Jezus een echte netwerker was en hoe je ingewikkelde declaratiesystemen kunt omzeilen met een draaiorgel en een aapje. Als freelance journalist is Alex van der Hulst (auteur van dit boek) schrijft over muziek, economie, carrière, nieuws en sport.

Boeken voor ondernemers: waar haal ik meer tijd (voor mezelf) vandaan?

Als ondernemer heb je het, buiten je kernactiviteiten, ontzettend druk met allerlei taken en werkzaamheden.  Eerlijk is eerlijk, we klagen wat af maar doen er niets mee. We willen het anders, hebben voornemens maar daar komt in de praktijk niets van terecht. Je weet dat tijd voor jezelf maken noodzakelijk is (ja, óók voor je bedrijfsvoering) en toch komt het maar niet van de grond. Je bent verslaafd aan je bedrijf. Wie weet zet jij deze zomer die lang gekoesterde verandering in gang? Wacht niet totdat het inzicht te laat komt. In Meer tijd voor jezelf leert Diane Ballonad Rolland je hoe je weer baas wordt over je kostbare tijd. Je krijgt inzicht in de indeling van jouw tijd en hoe je deze kunt verbeteren.

Boeken voor ondernemers: als onrust je reisgenoot is

Je gaat op vakantie naar een prachtige blauwe zee en je verwacht eindelijk rust. Je gaat liggen op je handdoek, maar blijft onrustig draaien omdat je ongemerkt je onrust hebt meegenomen als reisgenoot. ’s Nachts de slaap vatten, gaat ook moeilijk want het blijft maar ‘malen’ in je hoofd. Met Van spanning naar ontspanning wil auteur Aad Dekker de lezer ‘leren leven en werken vanuit innerlijke rust’. Een praktische gids waarmee je leert werken aan jezelf opdat er meer rust, ontspanning en persoonlijke groei ontstaat.

Heb jij ook een bijzonder boek gelezen dat absoluut  in dit rijtje thuishoort?

Zet de titel, auteur en eventueel de link dan hieronder in een reactie.

 

 

 

Bronnen: Managementboek.nl

Reageer

Je email zal nergens voor gebruikt worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd *