Boeken voor ondernemers (4 verrassende tips)

 

Bijna voorjaar, heerlijk! Een strakblauwe lucht, een voorzichtig zonnetje en weer blaadjes aan de bomen. Borrelt het bij jou ook? Het voorjaar is hét moment om je te ontdoen van winterse gewoonten. Misschien was je een beetje ingekakt? Kom op dan! Stof je social media profielen af, actualiseer je website, blogs en andere marketinguitingen. Kom je nog wat moeilijk op gang? Ontdek de 4 verrassende, maar must read boeken die je daarbij kunnen helpen.

Boeken voor ondernemers: terugkijken en vooruitblikken

In ‘Ondernemerskracht‘ van Rolf Grouve vind je snel antwoord op de vragen voor jouw specifieke bedrijf. Gewoon door er zelf over na te denken en het zelf te doen. Je kijkt naar jezelf als ondernemer. Wat doe je nu feitelijk, welke toegevoegde waarde lever je en waaraan? Dan de toekomst. Je mag onbelemmerd fantaseren over waar jij over vijf jaar staat waarna heel praktisch aan de slag gaat.

Boeken voor ondernemers: waar haal ik meer tijd (voor mezelf) vandaan?

Als ondernemer heb je het, buiten je kernactiviteiten, ontzettend druk met allerlei taken en werkzaamheden.  Eerlijk is eerlijk, we klagen wat af maar doen er niets mee. We willen het anders, hebben voornemens maar daar komt in de praktijk niets van terecht. Je weet dat tijd voor jezelf maken noodzakelijk is (ja, óók voor je bedrijfsvoering) en toch komt het maar niet van de grond. Je bent verslaafd aan je bedrijf. Wie weet zet jij deze zomer die lang gekoesterde verandering in gang? Wacht niet totdat het inzicht te laat komt. In ‘Meer tijd voor jezelf’ leert Diane Ballonad Rolland je hoe je weer baas wordt over je kostbare tijd. Je krijgt inzicht in de indeling van jouw tijd en hoe je deze kunt verbeteren.

Boeken voor ondernemers: goede voornemens

Hoe staat het met jouw goede voornemens? ‘Goede voornemens in uitvoering‘ bevat praktische tips en handvatten om je voornemens te realiseren. Om je te inspireren bevat het boekje ook enkele aanstekelijke verhalen van mensen die van hun dromen hun leven hebben gemaakt. Schrijver Karin Spaink, ondernemer Jacco Vonhof en de jonge Vitesse spelers Brahim Darri, Sander van der Streek en Just Berends verleenden hiervoor hun medewerking, evenals schaatser en ondernemer Ben van der Burg die het voorwoord verzorgde. De auteur, Bas Smallenbroek, is directielid bij het CIR dat poliklinische revalidatietrajecten verzorgt. De opbrengsten van dit boekje gaan naar de goede doelen die in het boekje vermeld staan.

Boeken voor ondernemers: onweerstaanbaar goede offertes

Merk jij dat je offertes een beetje standaard worden? Dan is het de hoogste tijd om wat stof te doen opwaaien. Opvallende eye-openers en slimme tips helpen je bij het opstellen van krachtige, onderscheidende offertes. Dus stop met ‘knippen en plakken’ en maak uitsluitend persoonlijke offertes. Ons boek Onweerstaanbaar goede offertes (in de vorm van een waaier) geeft je praktische handvaten waarmee je je aanbod beter en overtuigender verwoordt. Wie de toegevoegde waarde van zijn aanbod en zichzelf goed weet uit te drukken, krijgt meer vertrouwen van de klant dan wanneer je slechts een prijsopgave stuurt en met kortingen strooit.

Boeken voor ondernemers

Heb jij ook een bijzonder boek gelezen dat absoluut  in dit rijtje thuishoort? Zet de titel, auteur en eventueel link dan hieronder in een reactie.

Je content en andere (marketing)communicatie te verbeteren?

Ongeveer 1x per 4-6 weken versturen we een mailing met daarin praktische (how-to) blogartikelen en regelmatig extraatjes, waaronder de jaarlijkse inhaakkalender met inhaaktips en interessante onderzoeken of e-books. Wij richten ons op zelfstandig ondernemers, dus je krijgt nooit blogs met tips die je klauwen met geld kosten of waar alleen grote bedrijven wat mee kunnen. Interesse? Meld je dan hieronder aan en ontvang bovendien een gratis overzicht met maar liefst 30 blogonderwerpen. Handig voor als je eens geen inspiratie hebt.

Reageer

Je email zal nergens voor gebruikt worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd *