Contentmarketing voor ondernemers

Wat is contentmarketing?

“Great content is the best sales tool in the world”, Marcus Sheridan (The Sales Lion, Hubspot). Contentmarketing is hot! Ja, maar wat is het en wat kan je ermee? Bij contentmarketing heb je het niet over je product of dienst, maar help je de (potentiële) klant bij het oplossen van zijn problemen. Het is een slimme en buitengewoon effectieve manier waarmee je vertrouwen wint, autoriteit verwerft en het klantgedrag positief beïnvloedt. Anders gezegd: je trekt, bindt, boeit en behoudt klanten. Of nog korter: business.

Wat valt allemaal onder contentmarketing?

Dat is een makkelijke: heel veel. Denk aan: je webteksten, e-mailmarketing of nieuwsbrieven, blogs, social media posts, whitepapers, e-books, direct mails, advertorials, maar ook audiovisuele marketing waaronder promo’s (bedrijfs- en/of productfilms), animaties en infographics.

Wat heb je nodig voor contentmarketing?

Zoals het voor veel zaken geldt: met hagel schieten heeft geen zin, maar dat hoeven we jou als ondernemer natuurlijk niet te vertellen. Wat is wel belangrijk? Kennis van je doelgroep of klanten en een heldere contentstrategie zijn essentiële voorwaarden voor effectieve contentmarketing. Je moet ook geduld hebben. Contentmarketing werkt niet direct, maar levert op langere termijn gegarandeerd mooie, duurzame resultaten op. Ook onmisbaar in dit verhaal: schrijftechnieken, inlevingsvermogen en een gezonde dosis creativiteit.

Waarmee kan Trigger Tekst je helpen?

We helpen je door het schrijven van teksten bijvoorbeeld voor je:
> e-mailmarketing/nieuwsbrieven
> social media berichten
> blogs
> whitepapers, case study en e-books
> advertorials

Wat we ook doen is:

> meedenken over een goede contentstrategie
> een contentplan(ning) maken
> bedenken en schrijven van een scenario voor je promo
> je helpen bij het kiezen van social media
> je Linkedin profiel optimaliseren

PS:

Ook onze partners helpen je graag, bijvoorbeeld met het maken en vormgeven van je website, promo, whitepaper, e-book en e-mailmarketing/nieuwsbrieven. Als je wilt, coördineren we het voor je. Dan heb je geen zorgen en slechts één aanspreekpunt.

Schrijf je je teksten liever zelf?

Sommige ondernemers schrijven liever zelf of willen feeling houden met dit onderdeel van hun werk. Heb jij dat ook? Overweeg dan eens om je schrijfvaardigheden via coaching te verbeteren. Het is leerzaam, motiverend en het werkt echt!