De offertescan: wat is het en hoe werkt het?

 

de offertescan, trigger tekst legt uit wat dit voor je oplevert

De offertescan is speciaal ontwikkeld voor ondernemers/zzp’ers die het succespercentage van hun offertes willen verbeteren. Trigger Tekst helpt je daarbij. We scannen een door jou opgestelde offerte op cruciale onderdelen, beoordelen de teksten en geven je uitgebreide feedback en tekstsuggesties. De offertescan geeft je dus een objectief beeld van de sterke punten en – nog belangrijker – de verbeterpunten van je offerte. Als buitenstaander worden wij niet gehinderd door een gekleurde bedrijfsbril. Wij bestuderen de offerte onbevooroordeeld met maar één doel: jou helpen bij het optimaliseren van je offerte(s) zodat je meer en betere opdrachten/orders in de wacht sleept.

De offertescan bestaat uit 3 delen

Deel 1)
We scannen je offerte op 7 essentiële onderdelen. Elk onderdeel krijgt een score, toelichting en (indien van toepassing) verbeteringsvoorstellen.
Deel 2)
Een beoordeling van de introductie- of begeleidende tekst. Per onderdeel geven we een algemeen advies, een beoordeling, een toelichting en (indien van toepassing) verbeteringsvoorstellen.
Deel 3)
Uitgewerkt verbeteringsvoorstel van de introductie- of begeleidende tekst.

Bij de offertescan hoort ook het handboek Onweerstaanbaar goede offertes. Een handleiding in de vorm van een waaier waarmee je in 10 stappen het hele proces nog eens doorloopt. Houd jezelf scherp en gebruik ‘m bij iedere offerte.

Hoe gaat het in zijn werk?

Vraag de offertescan direct aan via onze shop of (als je bijvoorbeeld nog vragen hebt) via onze contactpagina. Hoe dan ook, nemen we altijd contact met je op. Gewoon even kennis te maken. We willen per slot van rekening  je offerte zo nauwkeurig mogelijk scannen en beoordelen. We stellen vragen als: wie ben je, wat doe je, wie zijn je klanten, wie is je doelgroep, hoe is de offerte tot stand gekomen, is er een gesprek aan voorafgegaan? Zodra we je offerte hebben ontvangen, beginnen we met het scannen op de eerder genoemde, 7 onderdelen. Dit is deel 1 van de offertescan. Hieronder zie je de onderdelen waarop gescand wordt:

 1. volledigheid
 2. begrijpelijk
 3. maatwerk
 4. werkwijze
 5. overzichtelijk
 6. taal- en spelling
 7. bedrijfspresentatie
 8. vormgeving

 

Dan deel 2

De introductie- of begeleidende tekst wordt apart beoordeeld (deel 2). Waarom? Onderzoek# toont aan dat het bedrijfsleven fors omzet verliest door slechte, onduidelijke offertes. Ruim 35 procent van de ondervraagden kiest direct voor een andere dienstverlener die wél een heldere aanbieding doet. Een derde gooit een slecht geschreven offerte meteen in de prullenbak, ongeacht de feitelijke inhoud. Een derde! Ruim 58 procent geeft in het onderzoek aan in de toekomst géén offerte meer aan te vragen bij een dienstverlener met vage offertes. Volgens het onderzoek zijn begrijpelijkheid, correct taalgebruik en argumenten belangrijk. Ruim de helft (55 procent) haat taalfouten en kromme zinnen. Ze beschouwen de kwaliteit van de offerte als een goede voorspeller van de kwaliteit van de dienstverlening. Tot slot: in tegenstelling tot wat mensen vaak denken, kiezen opdrachtgevers niet uitsluitend op basis van prijs. Veel zijn bereid om tot 15 procent méér te betalen voor een dienstverlener met een goede offerte. (#Onderzoeksbureau Inzicht, onderzoek relatie omzetverlies en slechte offertes dienstverlenende bedrijven.) Daarom beoordelen we de introductie- of begeleidende tekst dus apart. We kijken naar:

 1. de opening
 2. de aanspreekvorm
 3. het taalgebruik
 4. de beschrijving probleem of hulpvraag
 5. de beschrijving oplossing, aanbod
 6. de beschrijving USP, toegevoegde waarde
 7. de afsluiting

 

Het laatste deel van de offertescan

Deel 3 is een voorsteltekst voor de introductie- of begeleidende tekst. Alle bevindingen en suggesties uit de offertescan zijn hierin meegenomen.

Wat kost de offertescan?

De offertescan kost € 175,00 (excl. 21% BTW). Het handboek Onweerstaanbaar goede offertes* krijg je er gratis bij. Het is eigenlijk een kleine investering waarvan je al heel snel rendement hebt. De informatie uit de scan is bovendien perfect toe te passen op je volgende offertes. Afnemers van de offertescan gebruiken het handboek daarna bij iedere offerte, als een soort checklist. *Het handboek is ook los verkrijgbaar (€ 16,00 excl. 9% BTW).

Wat heb je te verliezen? Eh nou, wat dacht je van omzet?

Dus kies uit de onderstaande opties en zet die eerste, belangrijke stap naar verhoging van het succespercentage van je offertes:

Offertescan aanvragen bij Trigger Tekst gaat heel gemakkelijk-www.triggertekst.nl

Bestel het handboek via www.triggertekst.nl

Vragen over de offertescan, neem contact op met Trigger Tekst.

 

Regelmatig tips ontvangen?

Ongeveer 1x per 4-6 weken versturen we, speciaal voor ondernemers, een mailing met daarin uiteenlopende (schrijf)tips. Praktische tips, zonder fratsen en waarmee jij direct aan de slag kunt. Meld je aan en ontvang bovendien ons gratis overzicht met 30 onderwerpen waarover je kunt schrijven. Handig voor je blog, website of nieuwsbrieven!

Reageer

Je email zal nergens voor gebruikt worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd *