De scan is speciaal ontwikkeld voor ondernemers/zzp’ers die meer met hun offertes willen bereiken. We scannen een door jou opgestelde offerte op cruciale onderdelen, beoordelen de teksten en geven je uitgebreide feedback en tekstsuggesties. Je krijgt dus een objectief beeld van de sterke punten en – nog belangrijker – de verbeterpunten van je offerte. Als buitenstaander worden wij niet gehinderd door een gekleurde bedrijfsbril. Wij bestuderen de offerte onbevooroordeeld met maar één doel: jou helpen bij het optimaliseren van je offerte(s) zodat je meer en betere opdrachten/orders in de wacht sleept.

 

De offertescan bestaat uit 3 delen

Deel 1)
We scannen je offerte op 7 essentiële onderdelen. Elk onderdeel krijgt een score, toelichting en (indien van toepassing) verbeteringsvoorstellen.
Deel 2)
Een beoordeling van de introductie- of begeleidende tekst. Per onderdeel geven we een algemeen advies, een beoordeling, een toelichting en (indien van toepassing) verbeteringsvoorstellen.
Deel 3)
Uitgewerkt verbeteringsvoorstel van de introductie- of begeleidende tekst.

Je krijgt bovendien het handboek Onweerstaanbaar goede offertes. Een handleiding in de vorm van een waaier waarmee je in 10 stappen het hele proces nog eens doorloopt. Dan gaan we nu je vertellen hoe het in zijn werk gaat.

 

Hoe gaat de offertescan zijn werk?

Vraag de offertescan direct aan via onze shop. Daarna nemen we altijd eerst contact met je op. Gewoon even kennis te maken. We willen per slot van rekening  je offerte zo  nauwkeurig mogelijk scannen en beoordelen. We stellen vragen als: wie ben je, wat doe je, wie zijn je klanten, wie is je doelgroep, hoe is de offerte tot stand gekomen, is er een gesprek aan voorafgegaan?

 

Deel 1

Zodra we je offerte hebben ontvangen, beginnen we met het scannen op de eerder genoemde, 7 onderdelen. Hieronder zie je de onderdelen waarop gescand wordt:

 1. volledigheid
 2. begrijpelijk
 3. maatwerk
 4. werkwijze
 5. overzichtelijk
 6. taal- en spelling
 7. bedrijfspresentatie
 8. vormgeving

Als we daarmee klaar zijn, gaan we verder met deel 2 van onze scan. Lees verder en ontdek wat dat inhoudt en waarom deel 2 zo belangrijk is.

 

Deel 2

De introductie- of begeleidende tekst wordt apart beoordeeld (deel 2). Waarom? Onderzoek# toont aan dat het bedrijfsleven fors omzet verliest door slechte, onduidelijke offertes. Ruim 35 procent van de ondervraagden kiest direct voor een andere dienstverlener die wél een heldere aanbieding doet. Een derde gooit een slecht geschreven offerte meteen in de prullenbak, ongeacht de feitelijke inhoud. Een derde! Ruim 58 procent geeft in het onderzoek aan in de toekomst géén offerte meer aan te vragen bij een dienstverlener met vage offertes. Volgens het onderzoek zijn begrijpelijkheid, correct taalgebruik en argumenten belangrijk. Ruim de helft (55 procent) haat taalfouten en kromme zinnen. Ze beschouwen de kwaliteit van de offerte als een goede voorspeller van de kwaliteit van de dienstverlening. Tot slot: in tegenstelling tot wat mensen vaak denken, kiezen opdrachtgevers niet uitsluitend op basis van prijs. Veel zijn bereid om tot 15 procent méér te betalen voor een dienstverlener met een goede offerte. (#Onderzoeksbureau Inzicht, onderzoek relatie omzetverlies en slechte offertes dienstverlenende bedrijven.) Daarom beoordelen we de introductie- of begeleidende tekst dus apart. We kijken naar:

 1. de opening
 2. de aanspreekvorm
 3. het taalgebruik
 4. de beschrijving probleem of hulpvraag
 5. de beschrijving oplossing, aanbod
 6. de beschrijving USP, toegevoegde waarde
 7. de afsluiting

Daarna verwerken we alle suggesties en kanttekeningen in deel 3.

 

Het laatste deel van de offertescan

Deel 3 is een door ons opgestelde voorsteltekst voor de introductie- of begeleidende tekst. Dat is een mix van jou tekst gecombineerd met alle bevindingen en suggesties uit de scan.

 

Wat doet we niet?

Wij kijken niet naar het gedeelte waarin de kosten vermeld staan. Dat is jouw taak. Jij bent daarin de expert!

 

Wat garanderen we?

Buiten een objectief oordeel, garanderen we je onze geheimhouding. Dit geldt voor al onze diensten en zeker ook hier. We gaan dus niet met je gegevens aan de haal. Dat willen we ook helemaal niet, het is volstrekt tegen onze principes.

 

Wat kost het?

De offertescan kost € 195,00 (excl. BTW). Het handboek Onweerstaanbaar goede offertes* krijg je er gratis bij. Het is eigenlijk een kleine investering waarvan je al heel snel rendement hebt. De informatie uit de scan is bovendien perfect toe te passen op je volgende offertes. Afnemers van de offertescan gebruiken het handboek daarna bij iedere offerte, als een soort checklist. *Het handboek is ook los verkrijgbaar (€ 16,00 excl. BTW).

 

Ik wil meer over de offertescan weten:

6 + 4 =

Stuur mij het gratis overzicht met offertemissers:

12 + 12 =

Geen zorgen, je krijgt geen nieuwsbrieven, we gebruiken de door jouw verstrekte gegevens conform de AVG. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring.