Goede offertes door goed luisteren

Voordat je een offerte maakt, heb je meestal een gesprek. Tijdens dat gesprek is het slim om zoveel mogelijk informatie te verzamelen en de vraag van de (potentiële) klant helder te kregen. Die vraag is tenslotte de basis van je offerte. Goede offertes door goed luisteren is iets anders dan alleen maar informatie verzamelen. En kun je goed luisteren als je onzeker of gespannen bent? Wanneer je allesbehalve relaxed dit soort gesprekken ingaat is goed luisteren dan mogelijk?

Alleen als je ontspannen en met de juiste intentie acquisitie- of verkoopgesprekken voert, ben je in staat om écht naar de klant te luisteren en hoor je waar het echt om draait en kun je de perfecte offerte opstellen. Maar hoe ontspan je jezelf? En wat is de juiste intentie? Daarover praten we met Marc van Katwijk, oprichter van Remarcable Trainingen. Hij is trainer-coach voor professionals die vertrouwen willen krijgen in het voeren van commerciële gesprekken.

Marc is ook auteur van onder andere het boek ‘Commercieel Luisteren’ en de maker van de daarop gebaseerde e-learning. Wil je deze e-learning volgen? Gebruik dan de kortingscode RELAX en ontvang een instapkorting van maar liefst € 25,00!

 

Laat ons weten wat je van deze podcast vond!

Geef een review op Apple podcasts, Spotify of SoundCloud en maak kans op een gratis exemplaar van het handboek Onweerstaanbare Offertes. Suggesties voor onderwerpen of wil je een keer onze gast zijn? Graag! Laat een reactie achter of neem contact met ons op.

 

 

Ja, ik wil meer weten over de offerteservice:

Geen zorgen, je krijgt geen nieuwsbrieven. Meer informatie over het gebruik van gegevens vind je in onze privacyverklaring.