Goede offertes door goed luisteren

Voordat je een offerte maakt, heb je meestal een gesprek. Tijdens dat gesprek is het slim om zoveel mogelijk informatie te verzamelen en de vraag van de (potentiële) klant helder te kregen. Die vraag is tenslotte de basis van je offerte. Goede offertes door goed luisteren is iets anders dan alleen maar informatie verzamelen. En kun je goed luisteren als je onzeker of gespannen bent? Wanneer je allesbehalve relaxed dit soort gesprekken ingaat is goed luisteren dan mogelijk?

Alleen als je ontspannen en met een open, nieuwsgierige intentie acquisitie- of salesgesprekken voert, ben je in staat om écht naar de klant te luisteren en hoor je waar het echt om draait (de vraag achter de vraag) en kun je de perfecte offerte opstellen. Maar hoe ontspan je jezelf? En waar zit die knop met een nieuwsgierige intentie? Daarover praten we met Marc van Katwijk. Sinds 2005 geeft hij maatwerk coaching en trainingen bij uiteenlopende bedrijven op het gebied van communicatie, sales, leidinggeven, teamontwikkeling en train the trainer. Marc mag je gerust een luister-expert noemen en tot slot is hij ook nog eens auteur van de boeken Commercieel Luisteren en Overtuigend Luisteren.  

 

  

Laat ons weten wat je van deze podcast vond!

Geef een review op Apple podcasts, Spotify of SoundCloud en maak kans op een gratis exemplaar van het e-book Onweerstaanbaar goede offertes. Suggesties voor onderwerpen of wil je een keer onze gast zijn? Graag! Laat een reactie achter of neem contact met ons op.

 

 

Ja, ik wil meer weten over de offerteservice:

Geen zorgen, je krijgt geen nieuwsbrieven. Meer informatie over het gebruik van gegevens vind je in onze privacyverklaring.