Inhakers 1 april: razend populair en … goed voor te bereiden. Wie denkt dat inhakers alleen maar voor de grote bedrijven zijn weggelegd, heeft het mis. Het belangrijkste ingrediënt is namelijk creativiteit. En hoe kleiner het budget, hoe groter de creativiteit.

Een inhaker, wat was het?

Een inhaker is een vorm van marketing. Ze krijgen gestalte via advertenties, reclames, afbeeldingen, video’s, gif-jes, apps en natuurlijk de berichten (tegenwoordig meestal) op social media die inhaken op actuele gebeurtenissen in het nieuws, speciale e/o -feestdagen en evenementen. Je koppelt je producten of diensten aan de gebeurtenis of (feestdag)dag om zo meer publiciteit te krijgen en je naamsbekendheid of merk te versterken. In het begin zag je inhakers vooral in de kranten. Bedrijven haakten (meestal grappig) in op iets dat eerder gesprek van de dag was.

Een inhaker, wat is het?

Nu zien we inhakers vooral op social media. Door de komst van social media, zijn we in staat snel of nieuws of gebeurtenissen te reageren. De inhakers kunnen via social media snel en gemakkelijk gedeeld worden. Als er vrijwel direct ingehaakt wordt op actuele gebeurtenissen in het nieuws, dan noemen we dat ook wel newsjacking of realtime marketing. Tegenwoordig zien we vooral een groei bij inhakers die ingaan op speciale dagen en dagen die gekoppeld zijn aan goede doelen. Warme Truiendag, Wereld Lichtjesdag, Alzheimerdag of de Dag van de duurzaamheid. Onderwerpen die het goed doen hebben vaak te maken met: sport en sportevenementen, tv programma’s, extreem weer, politiek, BN’ers en bekende feestdagen.

Een goede inhaker

Goede inhakers zorgen voor meer sympathie, verhogen de gunfactor en creëren verbondenheid. Wil je weten waaraan succesvolle inhakers moeten voldoen en waar je rekening moet houden? Lees dan onze blogs over inhakers.

Inhaakkalender

Wil je onze gratis inhaakkalender met slimme inhaakttips ontvangen? Scroll dan naar beneden en meld je aan. Geen zorgen, je zit niet vast aan een nieuwsbrief of mailing.

Een greep uit de 1 april inhakers van de afgelopen jaren

Ja, stuur mij de gratis inhaakkalender:

10 + 15 =

Geen zorgen, je krijgt geen nieuwsbrieven, we gebruiken de door jouw verstrekte gegevens alleen i.v.m. inhaakkalender. Meer informatie over het gebruik van gegevens vind je in onze privacyverklaring.