Instagram of Pinterest, wat kies je?

Instagram en Pinterest zijn twee succesvolle, visueel gerichte platforms die je voor je bedrijf kunt inzetten. Maar wat kies je: Instagram, Pinterest, allebei of geen?

 

Op alle social media aanwezig zijn? Ben je gek!

Ik ben geen voorstander van klakkeloos overal aanwezig zijn, integendeel. Het enige juiste advies luidt:

> Bestudeer de verschillende platforms.
Stel jezelf de vraag wat en vooral wie met social media wil bereiken.
Kijk welk platform daar het meest bij aansluit.
Kijk ook of het platform bij jou en je bedrijf past.
Bedenk of je daarvoor geschikte en relevante content hebt.

Instagram of Pinterest?

Er zijn zeker overeenkomsten tussen de twee platforms. Over het algemeen kun je stellen dat wanneer je meer bekendheid en branding voor je bedrijf, wilt, Instagram voor veel ondernemers beter is. Wil je echter meer bezoekers op je website en conversie genereren? Dan kun je beter voor Pinterest kiezen. Het hangt vooral af naar wat je bereiken wilt. 

We hebben in elk geval de 2 belangrijkste verschillen tussen Instagram en Pinterest voor je op een rijtje gezet.

Websiteverkeer en conversie | Op Pinterest kun je aan al je pins een rechtstreekse link koppelen. Alles is klikbaar! Dit in tegenstelling tot Instagram, waar gebruikers enkel kunnen doorklikken op de link in je bio en anders via links in je advertenties of in je stories (maar dan moet je wel meer dan 10.000 volgers hebben). Het lijkt erop dat Pinterest sneller aanzet tot actie of aankoop. Pinterest wordt ook vaak gebruikt als oriëntatiemiddel. 

Interactie met je doelgroep | Als het om contact en interactie gaat steekt Instagram er met kop en schouders bovenuit. Dat maakt Instagram het perfecte medium om met je doelgroep in contact te komen. Pinterest daarentegen is niet gericht op interactie. Sommige mensen vinden dat rustiger en prettiger.

Dus

Bepaal je keuze, zet ze allebei in of laat deze platforms voor wat ze zijn (want dan kan natuurlijk ook …).

 

 

 

Stuur mij info over de social media service en brainstormsessies:

4 + 11 =

Geen zorgen, je krijgt geen nieuwsbrieven. Meer informatie over het gebruik van gegevens vind je in onze privacyverklaring.