Offertes maken en korting geven

Corona, de naweeën ervan, de energiecrisis, het begin van het jaar … klanten stellen investeringen uit en nieuwe klanten blijven afwachtend. Herken je dit? Het betekent dat je offertes nóg kritischer bekeken worden. Is korting geven dan de oplossing? Dacht het niet! 

Prijsdruk is dodelijk

Prijsdruk is dodelijk voor je bedrijf. Jij weet dat je een goede prijs hebt afgegeven en belangrijker, je weet ook hoeveel tijd en/of werk er nodig is voordat je kunt leveren. Maar weet je klant of prospect dat ook? In deze podcast ontdek je waarom je maar beter geen korting kan geven, leer je hoe je met je offerte korting vragen/geven voorkomt en als je toch voor korting kiest, hoe je dat het beste aanpakt.

 

 

Offertes maken en korting geven: bonustip

Als het goed is, weet je wat jou(w aanpak) uniek maakt en wat je toegevoegde waarde is. Maar het is een roerige tijd. Een tijd met veranderingen. Waarschijnlijk zullen de behoeften van je klanten ook veranderen. Neem dat mee wanneer je je offertes maakt. Ik zou goed nadenken hoe en waarmee je ze het beste helpen kunt. Al eens een Business Model Canvas ingevuld? Now is the time!

Het Business Model Canvas is een mega multifunctionele tool waarmee je op slechts één A4’tje ziet:

  • waar je kansen liggen
  • waar je kunt verbeteren of
  • waar je maar beter mee kunt stoppen

Met het canvas krijg je inzicht in je klanten, je doelen en eventuele risico’s. Maar het brengt nog zo veel meer. Via het canvas ontdek je waarom de klant voor jou in plaats van een concurrent zou moeten kiezen. Daarmee wordt het bepalen van de verschillende strategieën ook gelijk een stuk makkelijker. Het Business Model Canvas levert je dus veel en waardevolle informatie op die je weer kunt vertalen naar (o.a.) je offertes.

Business Model Canvas inclusief (Nederlandse) toelichting ontvangen?

Laat dan onderaan je naam en e-mailadres achter.

Laat ons weten wat je van deze podcast vond!

Geef een review op Apple podcasts, Spotify of SoundCloud en maak kans op een gratis exemplaar van het e-book Onweerstaanbaar goede offertes. Suggesties voor onderwerpen of wil je een keer onze gast zijn? Graag! Stuur een mail naar info@triggertekst.nl of neem contact met ons op.

Ja, ik wil meer weten over de offerteservice en het Business Model Canvas ontvangen:

Geen zorgen, je krijgt geen nieuwsbrieven. Meer informatie over het gebruik van gegevens vind je in onze privacyverklaring.