Laatste update: mei 2024

Podcasts voor ondernemers

Podcasts, ik hou ervan! Ik luister ze onderweg, tijdens of na de lunch, want dat is mijn vaste luistermomentje van de dag. Natuurlijk luister ik naar podcasts over content en marketing, maar ik mag ook graag luisteren naar podcasts over het ondernemerschap. Heel inspirerend. Ik heb er een paar op rijtje gezet voor je. Heb jij nog andere luistertips? Stuur me dan even een mailtje: gdesain@triggertekst.nl.

ZZP of toch werken bij een MKB of corporate?

In Raaak Praaat podcast spreekt Andreas Bouman met allerlei mensen op het gebied van werk. Ieder gesprek heeft 1 hoofdthema op het gebied van werk. De aflevering die ik hier tip, gaat over de keuze tussen het ondernemerschap en in loondienst werken.

Baanbrekende businessmodellen

Deze podcast brengt je gegarandeerd op ideeën. Ontdek verrassende verdienmodellen of nieuwe distributiekanalen. Met zowel start-ups als gevestigde ondernemers aan het woord. Klik hier om naar deze podcast te gaan. 

De MT/Sprout Business Book podcast

Houd je ook zo van boeken, maar heb je net als ik vaak weinig tijd om op de hoogte te blijven van nieuwe titels? Deze podcast geeft je telkens de kern van allerlei managementboeken. Remy Gieling (hoofdredacteur MT/Sprout en ai.nl) en Thijs Peters (hoofdredacteur GoodHabitz) geven de lessen uit de beste business boeken en hebben  interviews met topauteurs. Direct naar deze podcastserie.

The Digital Marketing Podcast

Een fijne podcast waarmee je op de hoogte blijft van trends in marketingland. Deze podcast combineert interviews met wereldwijde experts, samen met het laatste nieuws, tools, strategieën en technieken waarmee je je digitale marketing een boost kunt geven. Laat je inspireren en klik hier om naar deze podcast te luisteren.

Ondernemerstaboe

In tegenstelling tot vroeger, delen we tegenwoordig van alles – zéker als het goed gaat. We delen het breeduit via social media, advertorials, biografieën, webinars enzovoort. Maar wat als het tegenzit? Daarover horen of zien we maar weinig. Bas van Werven (presentator BNR Nieuwsradio’s Ochtendspits) vertelt je waarom dat helemaal niet hoeft. Listen and learn!

Groeivoer voor ondernemers

In deze podcast vertellen inspirerende ondernemers en experts alles over groei. Zowel op persoonlijk, zakelijk en spiritueel gebied. Deze podcasts duren meestal ruim een uur maar dat zorgt wel voor nodige diepgang. Wil je groeien? Klik dan hier en laat andere ondernemers je inspireren!

Leer van andermans fouten

Heel geruststellend te horen dat ik niet de enige ben die af en toe geblunderd heeft. In Without fail kun je luisteren naar ondernemers (maar ook artiesten, atleten en visionairs) over hun succes, hun falen en voorál welke lessen ze hieruit leerden.

How to get the job (done) – nieuw

Tijdens deze wekelijkse podcast bespreken Anna en Yeliz alles over carrière maken en ondernemen. Elke maandag om 17:00 uur komt een nieuwe aflevering online. De zakenvrouwen delen al hun kennis die zij de afgelopen 12 jaar opdeden in de media- en modewereld en zeker niet zonder een kritische noot of lach, want ze delen ook een innige vriendschap. Van investeren tot personal branding en tips voor effectief netwerken: alle onderwerpen om je business of carrière te laten glowen en growen komen voorbij. Ook worden elke week vragen behandeld die vrouwen stellen via Instagram of TikTok over een bepaald onderwerp en bellen de dames met een expert uit de sector, die op hun speed dial zit. Denk aan de psycholoog waar Yeliz maandelijks op de bank zit, de investeerder waar Anna veel mee werkt of de modestylist waar Yeliz al jaren mee samenwerkt in de bladenwereld. Bedankt Helene voor deze tip!

Bonus tip: Podcastserie Onweerstaanbare offertes

Geloof het of niet, ik luister regelmatig mijn eigen podcastafleveringen terug. Als ik vastloop bij het maken van een offerte bijvoorbeeld. Hoe zat het ook alweer met korting geven of waar moet ik op letten qua structuur en vormgeving? Onweerstaanbare offertes is een podcastserie speciaal voor ondernemers en professionals die regelmatig offertes maken. In deze podcasts krijg je, kort en krachtig, alle ins en outs waarmee je je offertes naar een onweerstaanbaar niveau tilt. Wil; je meer opdrachten en orders? Klik dan hier!

Zelf een podcast maken

Wil jij een professionele podcast maken? Neem dan contact met ons op want we helpen je graag van het maken van scripts tot opname en montage. En hoor je liever niet jezelf? Dan leen je gewoon onze stem!

 

Ja, ik wil meer weten over podcasts laten maken:

12 + 4 =

Geen zorgen, je krijgt geen nieuwsbrieven. Meer informatie over het gebruik van gegevens vind je in onze privacyverklaring.