Wat voor soort ondernemer ben ik?

Deze vraag van een collega-ondernemer en goede vriendin verraste me. Het eerste waaraan ik dacht, was … een gewone ondernemer. Blijkbaar had ik het hardop gezegd, want haar linkerwenkbrauw ging omhoog.

‘Ja? Ben jij dus een gewone ondernemer, een gewone copywriter, contentmaker of tekstschrijver? En waarom denk je dat, of hecht je ‘gewoon’ niet zoveel waarde aan je werk?’, vroeg ze.

Ai, dat raakte me, want ik hecht veel waarde aan mijn werk en de kwaliteit ervan. ‘Nee, jij weet ook wel dat het mijn grootste doel is om ondernemers authentiek zichtbaar te maken. Ik doe er alles voor om hun boodschap te verwoorden zodat ze én zichzelf blijven én dat hun doelgroep een connectie voelt. Dat ze gaan bellen, offertes aanvragen, iets bestellen, reserveren!’ reageerde ik. Een beetje fel misschien. Zo’n beetje als een leeuwin die waarschuwend bromt als er iemand te dicht bij haar jong komt.

‘Waarom denk je dan toch als eerste aan ‘gewoon’? Want dat strookt niet met wat ik zie. Ik zie passie en bevlogenheid van hier tot Tokyo. Jij bent meer dan een copywriter, blogger of tekstschrijver, hoe je het ook noemen wilt. Jij bent proactief met je ideeën, je bent bevlogen. Je schrijft en vertelt verhalen om anderen naar een volgend niveau te tillen. Ik ken geen ondernemer die zo betrokken en bevlogen is als jij.’

Ik kreeg het er warm van (en nee geen opvlieger of zoiets).

‘Ja maar, op die manier werken zorgt ervoor dat ik mijn klanten én hun klanten beter leer kennen. Brainstormen, iets in gang zetten en dan helpen om de doelen daadwerkelijk te realiseren. Dat vind ik leuk, dat inspireert me. Dat geldt ook voor wederzijds respect. Voor elkaar en elkaars werk. En dat stopt niet na een werkdag. Als ik ’s avonds op de bank nog even door de actualiteiten en socials op mijn iPad scrol en ik zie iets interessants voor een van mijn klanten, dan bookmark ik dat of stuur het meteen door.’

‘Dat noem ik geen gewone ondernemer, Gabriëlle. Jij geeft betrokken en bevlogen zijn betekenis.’

Ik keek haar aan en zei: ‘Ha! Ik ben dus een bevlogen en betrokken ondernemer!’.

Ja, daar voel ik me goed bij.

 

En jij? Wat voor soort ondernemer ben jij?

Ben jij ondernemer die zich kan vinden in mijn manier van werken? Hecht jij ook waarde aan vertrouwen en oprechte samenwerkingen? Vind jij het best moeilijk om je boodschap te verwoorden, regelmatig te bloggen of op social media aanwezig te zijn? Laten we dan eens kennismaken! Laat je gegevens hieronder achter of app naar +31 6 218 46 877.

Ik kijk ernaar uit!

Ja, laten we eens vrijblijvend kennismaken

3 + 13 =

Geen zorgen, je krijgt geen nieuwsbrieven. Meer informatie over het gebruik van gegevens vind je in onze privacyverklaring.