Webteksten: slimme teksten voor je website

Webteksten die wat opleveren

Als ondernemer wil je online goed gevonden worden en dus heb je een website. Een online visitekaartje. Mooi, maar wie meer wil, kiest voor slimme, effectieve teksten (content) op zijn website. Webteksten. Aantrekkelijke, doelgerichte content zorgt ervoor dat bezoekers:
> op je website blijven
offertes aanvragen
> zich inschrijven voor je nieuwsbrief, training, webinar
> info aanvragen
> bestellen
Slimme webteksten leveren dus conversie en dat betekent winst in welke vorm dan ook!

Webteksten zijn geen gewone teksten

Webteksten zijn natuurlijk geen gewone teksten. Daar is over nagedacht. Voordat we gaan schrijven, willen we van je weten wie en wat je met je website wilt bereiken. Daarna verdiepen we ons in je doelgroep en in hun zoek-, beslissings- en koopgedrag. Is dat nodig? Ja, ons brein zoekt onbewust herkenning. Wij schrijven daarom teksten waarbij jouw klanten zich thuis voelen. Hiermee creëren we vertrouwen. Pas dan kun je ze triggeren, verleiden en aansporen om op die button te klikken.

Webteksten en SEO

We optimaliseren al onze webteksten voor zoekmachines zoals Google. We houden rekening met het zoekgedrag van je doelgroep, je (ideale) klant of zoals het tegenwoordig veel genoemd wordt: je buyer persona. Anders dan andere tekst- en communicatiebureaus, leveren wij ook doelgerichte metadata aan. Metadata zijn de teksten die je alleen in de zoekresultaten ziet. Deze teksten (data) zijn belangrijk voor je vindbaarheid, maar ze helpen potentiële bezoekers ook bij de keuze: ben ik goed of ga ik verder kijken. Best belangrijk dus. Wij zorgen voor professionele, uitnodigende teksten waardoor mensen besluiten door te klikken naar je website. We zijn echter geen SEO-specialisten. Trouwens, om blijvend goed gevonden te worden is SEO slechts één onderdeel binnen het hele proces. Ons belangrijkste doel is en blijft de content, de teksten dus. Het is leuk als je op nummer 1 staat, maar als de content niet klopt, klikken ze alsnog weg!

Website check

Je hebt al een tijdje een website en vraagt je af of deze nog wel aansluit bij je wensen of doelen? Dan vind je het misschien fijn als we eens naar je website kijken? Dan weet je of alles oké is en wat eventuele aandachtspunten zijn. Klik hier en vraag onze website check aan.

PS:

Nog geen website of wil je een nieuwe? Bij Trigger Tekst werken we samen met verschillende webdesigners. Heb je straks in één keer een kant-en-klare, zoekmachinevriendelijke website (of landingspagina) die daadwerkelijk iets oplevert!